Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών: Από τον ΕΦΚΑ μας στέλνουν στον… Πειραιά

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΝΑΤ από τον ΕΦΚΑ Χίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Παγχιακής Ενωσης, που την κοινοποιεί και σε Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ΠΕΠΕΝ, ΠΕΜΕΝ και πολιτικά κόμματα, έχουν φθάσει στα γραφεία της «καταγγελίες από συναδέλφους για μη εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ Χίου στους ασφαλισμένους του ΝΑΤ».

Πιο πρόσφατη, είναι η σημερινή όπου ναυτικός «μετέβη στον ΕΦΚΑ Χίου κατόπιν ραντεβού και εκεί του γνωστοποίησαν ότι «οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τοπικά από τον ΕΦΚΑ, και πρέπει να πηγαίνουν στον Πειραιά για να βρούνε λύση στις υποθέσεις τους. Φυσικά υπάρχουν και τα τηλέφωνα καθώς και τα email, αλλά δυστυχώς υπάρχουν δεν υπάρχουν κανείς δεν απαντά!», αναφέρεται στην καταγγελία.

«Κύριε Υπουργέ, καλές οι φιέστες σας και τα μεγάλα λόγια όσον αφορά τον ΕΦΚΑ, αλλά εμείς εδώ οι ακρίτες νησιώτες συνταξιούχοι του ΝΑΤ, δεν έχουμε που την κεφαλή κλίνη για την λύση των υποθέσεών μας, φυσικά ούτε οι πετσοκομμένες συντάξεις μας δεν αρκούν για ταξίδια στον Πειραιά, εκτός και αν εφεύρετε και κανένα…. “Travelpass”, δίνουμε μια ιδέα!!», συνεχίζει η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών, θυμίζοντας ότι «έχουν πληρώσει αδρά τόσα χρόνια στην αρμύρα για να έχουν το δικαίωμα στην ασφάλιση και την εξυπηρέτηση» και ζητώντας να βρεθεί άμεσα πραγματική λύση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More