Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γυναικών Χανίων για τον αποκλεισμό παιδιών από βρεφονηπιακούς σταθμούς

Χιλιάδες είναι τα παιδιά που και φέτος αποκλείστηκαν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, που  θα παρέμβει για το θέμα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 15.30 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά για τα 3.476 παιδιά ηλικίας έως 2,5 ετών στο νομό (σύμφωνα με τον αριθμό γεννήσεων 2021-2022 του Δημοτολογίου Χανίων) υπάρχουν μόνο 5 βρεφικοί σταθμοί που καλύπτουν περίπου 90 θέσεις. Δηλαδή μόνο για το 2,5% των βρεφών υπάρχει μια θέση σε βρεφικό σταθμό, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειές να μένουν… με το κουπόνι στο χέρι.

“Πολλές οικογένειες – τονίζουν – βρίσκονται σε απόγνωση ψάχνοντας μια θέση για το παιδί τους στο βρεφικό ή στο νηπιακό σταθμό στο δήμο τους αναγκασμένες να πληρώσουν τροφεία στους δημοτικούς ή δίδακτρα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Και καλούν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, οικογένειες με παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία μας. Να βρεθούμε όλοι μαζί οργανωμένα και συγκροτημένα τη Τετάρτη 27/09 στις 15:30μμ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More