Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διασύνδεση ταμειακών με POS: Παράταση για 1-1 μήνα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Στο 85% φθάνει η αναβάθμιση των συστημάτων POS και ταμειακών μηχανών στη χώρα, ενώ οι διασυνδέσεις ξεπερνούν τις 60.000. Για την ομαλότερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις του σύνθετου και πολυεπίπεδου αυτού έργου, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να δώσει επιπλέον παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι την 30η Απριλίου.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα με πληροφορίες με οδηγούς διασύνδεσης ανά μοντέλο POS, ενώ περιλαμβάνεται και ενότητα στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ελέγξουν την ετοιμότητα διασύνδεσης μεταξύ του POS τους και του ταμειακού τους συστήματος.

Aπό την πλευρά του το Υπουργείο επισημαίνει ότι αποφασίστηκε να μην δοθεί μεγαλύτερη παράταση διότι η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης, ως έργο-ορόσημο, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου μπορεί να οδηγήσει σε μερική διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τις Βρυξέλλες.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More