Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Κρας τεστ για τη νέα ηγεσία η συνεδρίαση Κ.Ο – Πολιτικής Γραμματείας – Κεντρικής Επιτροπής

Τα εκατέρωθεν εσωκομματικά “πυρά” συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ενότητα του κόμματος να παραμένει το ζητούμενο και τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου να αποτελεί πλέον νέο πεδίο αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις και σήμερα (2/10) του Πάνου Σκουρλέτη, από τη μία πλευρά, ο οποίος χαρακτήρισε ολέθρια την αναβολή του Συνεδρίου και του Πέτρου Παππά από την άλλη, που τάχθηκε υπέρ της καθυστέρησης στη διεξαγωγή του, ώστε να φέρει αποτελέσματα. Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, η Πολιτική Γραμματεία που θα ακολουθήσει και η Κεντρική Επιτροπή, στις 22 Οκτωβρίου είναι τα επόμενα κρίσιμα βήματα στην εσωκομματική σκακιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση «Ομπρέλα» να ζητάει τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, σημείο που θα προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα.

«Ένα απολύτως προεδροκεντρικό κόμμα δεν είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως «εάν δεν γίνει Συνέδριο θα είναι ολέθριο»

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς για τον χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, είναι να οδηγηθούμε σε ένα συντεταγμένο πετυχημένο συνέδριο, το οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα»

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει άμεσα γιατί πρέπει να τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία, πρέπει να προχωρήσουμε» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Το Σαββατοκύριακο η κίνηση «Ομπρέλα» πραγματοποίησε πανελλαδική σύσκεψη μέσω zoom. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν φωνές για έξοδο τους από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Βούτσης πρώην Πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με πιθανές διασπαστικές κινήσεις στο κόμμα σημείωσε πως «Σαφώς δεν είναι μονόδρομος οποιαδήποτε διχαστική διασπαστική κίνηση (…) Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ήδη κάποια μέλη του κόμματος, επιλέγουν μια τέτοια διαδρομή εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω αυτό να μη γίνει μαζικό φαινόμενο και εργαζόμαστε όλοι ώστε να πάει συντεταγμένα το κόμμα μπροστά.

«Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε ενωμένοι» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς.

Την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί, την Λευκωσία, στο πρώτο του ταξίδι εκτός Ελλάδος.

Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με τους κατοίκους. Επικρίνοντας την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για έλλειψη πρόληψης και ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους. Στο Βόλο μετέβη και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης, Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More