Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεύρυνση της έρευνας για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού ζήτησε ο Στ. Κασσελάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Στο επίκεντρο της συζήτησης το θέμα των υποκλοπών και η υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού.

«Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού και να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών» ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο. «Πρέπει να γνωρίζουμε για αυτά τα δεδομένα εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε ποιος ο λόγος της διαρροής καθώς ήταν στη διάθεση της ΝΔ για κομματικούς σκοπούς για 7 μήνες» είπε ο κύριος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κύριο Μενουδάκο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η υπόθεση του παράνομου κακόβουλου λογισμικού predator.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα Τέμπη, με αφορμή την έφοδο στον ΟΣΕ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, για την τραγωδία στα Τεμπη νωρίτερα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με αφορμή την έπειτα από ένα χρόνο αστυνομική έφοδο στον ΟΣΕ, όπου έγινε κατάσχεση των σκληρών δίσκων και των πρωτότυπων ηχητικών με συνομιλίες από τα Τέμπη κι επανέλαβε κρίσιμα ερωτήματα προς το κυβερνών κόμμα: μεταξύ άλλων ποιος διέταξε μοντάζ, ποιος διέταξε το μπάζωμα, ποιος μόνταρισε, ποιος μπάζωσε, γιατί μόνταρε, γιατί μπάζωσε και ποιος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. «Σφίγγει κλοιός, καμία συγκάλυψη δεν διαρκεί για πάντα» δήλωση ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό γραφείο – Στο επίκεντρο οι ευρωεκλογές

Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι κινήσεις, οι ενέργειες, οι πρωτοβουλίες στον δρόμο προς την ευρωκάλπη του Ιουνίου και η προκριματική εσωκομματική κάλπη για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Νωρίς το πρωί ο κύριος Κασαελάκης επισκέφθηκε το αθλητικό κέντρο «Σοφία Μπεφόν» στο Παλαιό Φάληρο όπου παρακολούθησε σχολικους αγώνες τένις και πινγκ πονγκ και έπαιξε και ο ίδιος πινγκ πονγκ, συνομίλησε με παιδιά, με τους γονείς τους και έβγαλε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες φωτογραφίες μαζί τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More