Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικοί υπάλληλοι Σάμου: Δηλώνουν αντίθετοι στην ψήφιση του νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων

Στην τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας συμμετείχαν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Σάμου, ενόψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου του Yπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Τροποποιήσεις στον ν.4871/2021».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Σάμου εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, υποστηρίζοντας πως δεν λύνει κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν φέρει τους υπαλλήλους σε απόγνωση αλλά και στα όρια της αντοχής τους όπως αναφέρει κατ΄επανάληψη. Μιλούν για συνταξιοδοτήσεις που δεν συνοδεύονται με ανάλογες προσλήψεις και θεωρούν ότι το προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου δεν “απαντά” σε κανένα απ’ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεν ικανοποιεί κανένα απ’ τα δίκαια αιτήματά τους .

Καλούν την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, «έστω και τώρα, να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του και την αντίληψη ότι το Σχέδιο Νόμου θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα των Δικαστικών Υπηρεσιών και να προβεί ΑΜΕΣΑ:

Α) Σε προκήρυξη διαγωνισμού με ενεργοποίηση του άρθρου 11 του Ν.4798/2021(ΦΕΚ 68Α),τουλάχιστον, για τις περίπου 500 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, που έχουν εγκριθεί ως και το έτος 2022.

Β) Σε προγραμματισμό των προσλήψεων Δικαστικών Υπαλλήλων σε βάθος τριετίας, με στόχο την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στις Δικαστικές Υπηρεσίες.

Γ) Σε επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, που είχε καθιερωθεί στη λογική του ότι βιώνουμε παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Δ) Στην έγκριση σε μόνιμη βάση είκοσι (20) ωρών μηνιαίως για υπερωριακή απασχόληση σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της χώρας, ως ελάχιστης έμπρακτης αναγνώρισης από την πολιτεία, του ρόλου που τους αναλογεί στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ε) Στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των υπηρετούντων και νεοδιοριζόμενων δικαστικών υπαλλήλων, από κρατικούς φορείς αποσυνδεδεμένη απ’ τις διαδικασίες πρόσληψης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More