Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δομοκός: Νεκρός ο 49χρονος κτηνοτρόφος – Κατέρρευσαν σπίτια και δρόμοι

Η κακοκαιρία Daniel άφησε πίσω της έναν νεκρό στον Δομοκό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει μέχρι αυτή την ώρα στους τέσσερις. Ο 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού που αγνοούνταν, εντοπίστηκε το μεσημέρι από άνδρες της ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από τεράστιους όγκους φερτών υλών. Οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και οι πυροσβέστες, τον αναζητούσαν από το πρωί της Τετάρτης όταν και χάθηκαν τα ίχνη του. O 49χρονος είχε πάει με το τρακτέρ του να φροντίσει τα ζώα του όταν ξέσπασε η καταιγίδα και δυστυχώς δεν κατάλαβε ότι η γέφυρα την οποία διέσχιζε επί χρόνια είχε καταρρεύσει.

Οι κάτοικοι της Φθιώτιδας έζησαν δραματικές στιγμές, με σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες να βυθίζονται κάτω από τόνους νερού και λάσπης, ενώ αυτοκίνητα διαλύθηκαν, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έφτασε το 1,5 μέτρο, ενώ δόθηκε και οδηγία στους κατοίκους να μετακινηθούν προς τους υψηλότερους ορόφους αν απειλούνταν.

Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν μέσα σε δαγκάνες μηχανημάτων έχοντας στην αγκαλιά ένα μπογαλάκι με τα απαραίτητα. 

Έντρομοι οι κάτοικοι στη Σοφιάδα αλλά και στο Νέο Μοναστήρι αντίκρισαν το οδικό δίκτυο να καταρρέει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποτέλεσμα ήταν οι ίδιοι να μείνουν εγκλωβισμένοι και χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ υπολογίζεται ότι η αποκατάσταση θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 μέρες.

Η 7η ΕΜΑΚ με ειδικά οχήματα βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές και προσφέρει βοήθεια σε αυτούς όσους διατρέχουν κίνδυνο και βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την κακοκαιρία.

Στη δίνη των ακραίων καιρικών φαινομένων και το πεδινό χωριό Μεγάλη Βρύση στη Φθιώτιδα στον κάμπο της Λαμίας, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις.

Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και ο δρόμος από τον Δομοκό μέχρι το Μοναστήρι Τρικάλων, αλλά και οι δύο δρόμοι που οδηγούν στα Φάρσαλα είναι κλειστοί.

Ώρες αγωνίας και στην Εύβοια, όπου χωριά αποκλείστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό. 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος, Αντώνης Δοβώνης

Επιμέλεια: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More