Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Έκθεση διπλωματικών εγγράφων στο «Ελευθερία»

Έκθεση διπλωματικών εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων», συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δράμας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός- Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας , Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων πόλης και περιοχής Δράμας».

Στην έκθεση παρουσιάζονται έγγραφα από την πρωτότυπη αρχειακή συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως επιστολές, διπλωματικά και κρατικά έγγραφα που περιγράφουν την πορεία αναγνώρισης του νέου ελληνικού κράτους από τις ξένες δυνάμεις, κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Ακόμη, παρουσιάζονται έγγραφα που αναφέρονται στη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων, τη δημιουργία προξενικού δικτύου, καθώς και στη σύσταση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η επιμέλεια και η επιλογή του αρχειακού υλικού είναι του Γιώργου Πολυδωράκη, Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή- Σύμβουλου, Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 10 Ιουλίου, στον πολιτιστικό χώρο «Ελευθερία» του Δήμου Δράμας, από 11.00-13.00 και 19.00-22.00.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More