Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Μουσείο φωτογραφικών μηχανών στο Μαρμάρινο Σπίτι

Στην πιο ειδυλλιακή τοποθεσία της Δράμας, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, έργο τέχνης της περιοχής. Το κτίρο απέκτησε το προσωνύμιο «Μαρμάρινο σπίτι», χτίστηκε το 1875 και υπήρξε η οικία του γνωστού καπνέμπορα, Ιωάννη Αναστασιάδη.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ, ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού. Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η μετατροπή του κτηριακού συγκροτήματος της οικίας και της καπναποθήκης Αναστασιάδη, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα, σε Κέντρο Πολιτισμού, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αναστάσιος Καραπαναγιωτίδης, μέλος του ΔΣ της Κύκλωψ.

Στόχος του έργου είναι να συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να ενταχθεί ενεργά στην σύγχρονη ζωή της κοινωνίας. Οι χώροι έκθεσης, στο μοναδικό αυτό μνημειακό σύνολο (σπίτι, καπναποθήκη και αύλειο χώρο), θα προσφέρουν τις συνθήκες για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και την σύνδεση της με τις τέχνες, κυρίως με την τέχνη της φωτογραφίας.

Στο ισόγειο αλλά και στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα φιλοξενηθεί μόνιμα έκθεση φωτογραφικών μηχανών του Άρη Θεοδωρίδη, μια απο τις μεγαλύτερες σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνει απο τις πρώτες φωτογραφικές μηχανές, και δαγκερογραφίες μέχρι κατασκοπευτικές μηχανές, πρόσθεσε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More