Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Ολοκληρώνεται το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ»

Ημερίδα Λήξης του έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Το πρώτο μέρος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με τον διαδικτυακό χαιρετισμό της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια το λόγο θα πάρει η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα, η οποία θα κάνει μία χρονική αναφορά στα προγράμματα που υλοποίησε η Ένωση Κυριών από το 2006 φτάνοντας στο σήμερα και στην συνεργασία με τον Νορβηγικό Φορέα Alternative to Violence με 30 χρόνια εμπειρίας πάνω στη διαχείριση του θύτη.

Αμέσως μετά θα μιλήσουν τα δύο στελέχη του «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» Μαρία Γαλανοπούλου-ψυχολόγος και Βασιλική Καροπούλου-κοινωνική λειτουργός οι οποίες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από την 14μηνη διάρκειά του. Το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της ψυχολόγου ΑΠΘ, ψυχοθεραπεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δράμας Ματίνας Γαβριήλογλου που θα μιλήσει για την εμπειρία της από τις δύο εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού φορέα «Alternative to Violence» στη πόλη μας, με θέμα τη θεραπεία των ατόμων που ασκούν βία.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τον χαιρετισμό της Καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σεβαστής Χατζηφωτίου. Η κ. Χατζηφωτίου ήταν μία από τους 3 καθηγητές με τους οποίους συνεργάστηκε η Ένωση Κυριών, προκειμένου το έργο να πετύχει τους στόχους του.

Τη σκυτάλη θα πάρουν μαθητές και μαθήτριες από τέσσερα Λύκεια του Νομού που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά-ενημερωτικά εργαστήρια με θέμα την «Πρόληψη και ευαισθητοποίηση για θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας».

Τα παιδιά θα μιλήσουν για την εμπειρία τους, την γνώση που αποκόμισαν και τους νέους ορίζοντες που δημιουργήθηκαν.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More