Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράμα: Ταξίδι στην αυτοκρατορική Κίνα στο Σαντιρβάν Τζαμί

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Κίνα μπορεί κανείς να απολαύσει αν βρεθεί στη Δράμα, καθώς στο Σαντιρβάν Τζαμί φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο «Αυτοκρατορική Κίνα- Imperial China» σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Είναι η τρίτη έκθεση από το Μουσείο Μπενάκη σε αυτό το χώρο και μέσα από μοναδικά αντικείμενα μπορεί κανείς να θαυμάσει την κινεζική κουλτούρα και να τη μάθει περισσότερο.

Η Αγγελική Κόμσιου, ξεναγός και συντονίστρια των επισκέψεων, ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3: «Ο χώρος έχοντας ήδη κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, είναι γνωστός στον κόσμο και έρχονται γι’ αυτό συστηματικά, Δραμινοί και εκτός Δράμας, κι έχουμε και πολλά σχολεία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται για τα σχολεία και στο πλαίσιο της έκθεσης υπάρχει και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις μικρότερες ηλικίες. Η έκθεση είναι αφορμή για να πάρουμε μία γεύση από την αυτοκρατορική Κίνα. Μπαίνει κανείς και έχει την αίσθηση ότι μπαίνει σε ένα κινεζικό δωμάτιο, καθώς έχει σχεδιαστεί με τις αρχές του φενγκ σούι. Μέσα από τα κεραμικά, τις πορσελάνες, τη φορεσιά θα πάρει μια γεύση για την κουλτούρα της Κίνας. Ο κόσμος εντυπωσιάζεται από διάφορα… Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, πάνω από 3.000 άτομα την επισκέφτηκαν μέχρι στιγμής».

Ρεπορτάζ: Τασούλα Κρητικού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More