Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράσεις περιβαλλοντικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης από Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και ζωή» και το Tennis life Club στο πλαίσιο δράσεων περιβαλλοντικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης, επιδιώκει να λειτουργήσει το ίδιο και τα μέλη του προς όφελος του περιβάλλοντος.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι “Με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν όλο και περισσότερο τον πλανήτη, το Tennis life Club δεν θα μπορούσε παρά να προσπαθήσει να γίνει αρωγός πρωτοβουλιών που τόσο θα βοηθήσουν στην αειφορία και βιωσιμότητα όσο και θα εκπαιδεύσουν και δημιουργήσουν θετική στάση ζωής σε παιδιά και ενήλικές. Υιοθετώντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και καλών πρακτικών επιδιώκουμε να πετύχουμε το στόχο αυτό”.

Για το σκοπό λοιπόν αυτό το Tenni slife Club προχώρησε σε:

Τοποθέτηση κάδων για πλαστικά απορρίμματα σε διαφορετικά σημεία της εγκατάστασης, προς διευκόλυνση των μελών μας.

Τοποθέτηση διαφορετικών κάδων για τη συλλογή των καπακιών από τα διάφορα πλαστικά μπουκάλια.

Τοποθέτηση ειδικού κάδου συλλογής μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία «Αφής».

Ελαχιστοποίηση της χρήσης χαρτιού προς όφελος της εξοικονόμησης των φυσικών πόρων.

Αλλαγή όλων των λαμπτήρων φωτισμού των γηπέδων με λαμπτήρες εξοικονόμησης led, ενώ όπου είναι εφικτό γίνεται χρήση λαπτήρων τροφοδοτούμενων από φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Διαχείριση του φωτισμού για την εξοικονόμηση ενέργειας, ιδίως όσο θα μεγαλώνει η ημέρα.

“Τίποτα δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ταχύτατη συμβολή του Δήμου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος όλων των παραπάνω και χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των μελών μας, που έχουν ήδη αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες μας. Και έπεται συνέχεια. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε προς όφελος της υγείας, της άσκησης και του περιβάλλοντος!”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More