Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δρομολογείται η επαναλειτουργία της διασυνοριακής διάβασης στο Λαιμό της Πρέσπας

Στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας ένα πολύ αναμενόμενο έργο μπαίνει στις ράγες για την υλοποίηση του. Πρόκειται για την επαναλειτουργία της συνοριακής διάβασης στο χωριό Λαιμός του δήμου Πρεσπών που θα φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους που ζουν στις όχθες της λίμνης μεγάλη Πρεσπά.

«Έχουμε ένα πλήρως αδειοδοτημένο έργο, ένα ώριμο έργο πλέον το οποίο είναι έτοιμο να ενταθεί την επομένη περίοδο στην οποία υπάρχουν οι πόροι ύψους 8 εκατομμυρίων. Έχει γίνει η διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών οπότε στα τέλη του ’25 θα μπορούσε να λειτουργήσει», αναφέρει ο Μιχάλης Πετράκος, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρεσπών.

Το χωριό αυτό απέχει από το χωριό Λαιμός δύο χιλιόμετρα και από το χωριό Ντόλνο Ντούμπενι της βόρειας Μακεδονίας περίπου 4χλμ. Για να πάει σήμερα κανείς από το ένα χωριό στο άλλο θα πρέπει να διασχίσει 150 χιλιόμετρα περίπου και να χρησιμοποιήσει τη συνοριακή διάβαση της Νίκης.

Οι δήμοι Πρεσπών και Ρέσεν έχουν αναπτύξει συνεργασίες σε πολλούς τομείς εδώ και πολλά χρόνια. Η συνοριακή διάβαση θα μικρύνει τις αποστάσεις και θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομία της περιοχής.

Με σύνθημα δυο λίμνες τρεις χώρες ένας προορισμός, οι δήμοι Πρεσπών Ρέσεν και Πούστετς φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια νέα μοναδική τουριστική διαδρομή που θα προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More