Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ήπειρο

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προσανατολίζονται οι αγρότες μετά και τις διαμαρτυρίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες κυρίως σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Όπως είναι γνωστό, στους δρόμους βρίσκονται και αγρότες από τη Γερμανία και τη Γαλλία, μέχρι την Ολλανδία και την Πολωνία αντιδρώντας στις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη λεγόμενη «Πράσινη Συμφωνία» της Ε.Ε. χωρίς όμως- όπως αναφέρουν- οι εθνικές κυβερνήσεις να λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.
Και ενώ οι κινητοποιήσεις φαίνεται να παίρνουν πανευρωπαϊκή διάσταση, την Παρασκευή στην Άρτα αγρότες με τρακτέρ πορεύτηκαν στο Δημαρχείο και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού ενημέρωσε τη Δημοτική αρχή για τα προβλήματα του κλάδου.
Στα Γιάννενα το βράδυ του Σαββάτου αγρότες από όλη την Ήπειρο διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους φτάνοντας μπροστά στην Περιφέρεια και αποφάσισαν την έκδοση ψηφίσματος που θα αποστείλουν προς όλους τους θεσμικούς φορείς για τη στήριξη του αγώνα τους. Ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας να συμπαραταχθούν και να υπερασπιστούν τον πρωτογενή τομέα που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε επαφή με εκπροσώπους αγροτών άλλων περιοχών με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη διάρκεια της έκθεσης agrotika στις αρχές Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και ο αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More