Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόριζα Αρκαδίας: Στις 14 Φεβρουαρίου η εξέταση της προσφυγής στο ΣτΕ για το μικρό πάρκο αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Στις 14 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατοίκων της Δόριζας Αρκαδίας, κατά της δημιουργίας και λειτουργίας μικρού πάρκου αποθήκευσης ενέργειας, με μπαταρίες, στην ευρύτερη περιοχή.

Προσφυγή (2η) κατά της δημιουργίας και λειτουργίας μεγαλύτερου πάρκου αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες, στην ίδια περιοχή, έχουν καταθέσει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος της Τρίπολης και κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας – Δόριζα SOS.

Για το θέμα αυτό, μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή) ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Δόριζας, Παναγιώτης Παπούλιας.

Τόνισε, ότι οι δύο σταθμοί αποθήκευσης ενέργειας, με μπαταρίες, στην ευρύτερη περιοχή της Δόριζας Βαλτετσίου Αρκαδίας, εάν δημιουργηθούν και εάν λειτουργήσουν, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, σε μία πιθανή ανάφλεξη κάποιας μπαταρίας.

Επίσης, στάθηκε και στα ζητήματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, υπερτονίζει τη σημασία της ματαίωσης της εγκατάστασης των δύο σταθμών αποθήκευσης ενέργειας και μιλά για επικινδυνότητα. Επικαλείται τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, για να επιχειρηματολογήσει επί του θέματος.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας, δηλώνει, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη ματαίωση αυτών των επενδύσεων και καλεί άπαντες να την υποστηρίξουν. Τονίζει, ότι, θα συνεχίσει και τον δικαστικό της αγώνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More