Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δώρο ζωής για ένα Βολιώτη 76 ετών

Δώρο ζωής για έναν 67χρονο Βολιώτη που του έγινε μεταμόσχευση νεφρού από πτωματικό δότη δίνοντας τέλος σε μια ταλαιπωρία άνω των 10 ετών με αιμοκάθαρση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησία, Βασίλης Γιαννάκος, την Δευτέρα απεβίωσε στα Γιάννενα ένας 67χρονος και η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του. Τα νεφρά πήρε ο Βολιώτης σε μια επέμβαση που έγινε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. “Ευτυχώς μαθαίνουμε ότι είναι καλά στην υγεία τους και για την ώρα έχει αποδεχθεί το μόσχευμα. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση”.

Επίσης ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι κλήθηκε για μεταμόσχευση νεφρού και μία 42χρονη αλλά τελικά το μόσχευμα που είχαν δωρίσει συγγενείς ενός 45χρονου που απεβίωσε από εγκεφαλικό στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν συμβατό. “Κάθε εμπόδιο για καλό συνηθίζω να λέω. Σύντομα να βρεθεί μόσχευμα για όλους όσους το χρειάζονται”, τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Επιπλέον ανέφερε ότι η μεταμόσχευση στον 67χρονο είναι η δεύτερη μέσα στο 2023 στη Μαγνησία. Επιπλέον ανέφερε ότι αυξάνεται και το ενδιαφέρον συγγενών να προσφέρουν μόσχευμα όμως συμβατότητα 90-100% έχουμε μόνο από μητέρα σε παιδί και 80-100% από αδελφό. “Ενδιαφέρον επιδεικνύουν και πολλοί σύζυγοι επίσης, αλλά εδώ χρειάζεται ειδική φαρμακευτική αγωγή για να αυξηθεί η συμβατότητα και πάλι ποτέ κανείς δεν γνωρίζει πως θα δεχθεί ο οργανισμός ένα μόσχευμα”, τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More