Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Βαρτζόπουλος: “Κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια στις Σέρρες”

Τη λειτουργία κέντρου ημέρας για άτομα με άνοια τους επόμενους μήνες στις Σέρρες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας, που ως επικεφαλής κλιμακίου της Ν.Δ. επισκέφθηκε σήμερα την Π.Ε. Σερρών, το Κέντρο Ημέρας θα αφορά τα πρώιμα στάδια της νόσου, θα προσφέρει θεραπευτική, μη φαρμακευτική βοήθεια, με ειδικές συνεδρίες από ειδικούς ενώ έχει κατοχυρωθεί σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Νομού και εντός των επομένων μηνών θα εκκινήσει τη λειτουργία του.

Ο κ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, τον  βουλευτή  Χαλκιδικής Γιώργο Ιωάννη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ – ΝΟΔΕ Σερρών Θόδωρο Καμπούρη, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις του Νομού, το κέντρο υγείας Σιδηροκάστρου,  το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας Σιδηροκάστρου, το Γενικό Νοσοκομείο και το Επιμελητήριο Σερρών όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Νομού.   

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, τον τελευταίο χρόνο και μετά την επιτυχή, όπως είπε, διαχείριση της πανδημίας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε ένα μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Ελληνικού κράτους. Αυτό το έργο έχει επιταχυνθεί κι έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Επιτέλους για πρώτη στην ιστορία να ενταχθούμε, όχι απλώς τυπικά στην Ευρώπη, αλλά να ενταχθούμε πραγματικά στην ομάδα εκείνων των κρατών, του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, τα οποία κυριολεκτικώς έχουν επιτύχει κάτι απαράμιλλο στην ανθρώπινη ιστορία, να προσφέρουν, δηλαδή, στους ανθρώπους τους ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος» είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Για το Νοσοκομείο Σερρών ο κ. Υφυπουργός υγείας είπε ότι είναι από τα καλύτερα της χώρας το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε πολλούς τομείς μπορούν να θεωρηθούν τριτοβάθμιες, δηλαδή εξαιρετικά εξειδικευμένες.

«Είναι ένα Νοσοκομείο με καλές υποδομές, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, με συνεχείς παρεμβάσεις κι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσω ΕΣΠΑ και μέσω του ταμείου ανάκαμψης και μέσω του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων που πραγματικά το κρατούν σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά όπως σε όλο το ΕΣΥ υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με τη στελέχωση από πλευράς προσωπικού, όχι επειδή δεν υπάρχει προθυμία και προσπάθεια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα αλλά επειδή δυστυχώς το ΕΣΥ έτσι όπως λειτουργούσε μέχρι στιγμής δεν είναι πλέον ελκυστικό, ιδίως για νέους γιατρούς αλλά και νέους νοσηλευτές και γενικά επαγγελματίες υγείας. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα κάναμε τις βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας στο ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο κ. Βαρτζόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα έτσι ώστε και στην Ελλάδα να λειτουργούν τα Νοσοκομεία όπως σε όλη την Κεντρική Ευρώπη που έχουν πετύχει την απόλυτη αριστεία στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών.    

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More