Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Θεσσαλονίκης: Σπίτια σε αστέγους

Την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους σπιτικό έχουν άστεγοι από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» έχουν ενοικιαστεί 32 διαμερίσματα και αναζητούνται άλλα εννέα.

Τα δύο πρώτα χρόνια το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα του σπιτιού, ενοίκιο και κοινόχρηστα, τον τρίτο χρόνο η επιδότηση ανέρχεται στο 75% και τον τέταρτο χρόνο επιδοτείται σύμφωνα με τα ισχύοντα από τον νόμο για την επιδότηση ενοικίου».

Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αυτοί κερδίζουν από το γεγονός ότι θα έχουν διασφαλισμένο για τουλάχιστον δύο χρόνια το μίσθωμα του ακινήτου τους αλλά και τα κοινόχρηστα, ενώ οι ένοικοι, από την πλευρά τους, θα έχουν τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι η εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης, η άμεση μετάβαση αστέγων σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης και η κινητοποίηση για την επανένταξη αστέγων στον κοινωνικό ιστό, μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και εργασιακής επανένταξης.

Ολ. Νίκου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More