Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κατσαντώνης: «Το στοίχημα με τους νέους δεν έχει κερδηθεί ακόμη – Να επανεξεταστεί το θέμα με τον αριθμό των υποψήφιων»

Ο Δημήτρης Κατσαντώνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών «to the point» φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 και μίλησε για ζητήματα, που αφορούν τις εκλογές.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο θέμα, που αφορά τους νέους, πολλοί από τους οποίους δε θα ψηφίσουν, άλλοι επειδή ως φοιτητές δεν βρίσκονται στον τόπο καταγωγής τους και άλλοι επειδή δεν πιστεύουν στον θεσμό.

«Το στοίχημα αυτό δεν έχει κερδηθεί ακόμη. Πολλών ειδών μετρήσεις και ποιοτικές και ποσοτικές και σε σχέση με τις εκλογές και σε σχέση με γενικότερες προσεγγίσεις για τους θεσμούς και την πολιτική δείχνουν ότι οι νέοι έχουν μια τάση αποξένωσης προϊούσα, βαίνει επιδεινούμενο το φαινόμενο. Υπάρχει μια αποστασιοποίηση. Είναι πως πιστεύουν ότι δεν έχουν τις αρμοδιότητες οι αρμόδιοι, αυτοί που ψηφίζουμε ή τις έχουν και δεν τις ασκούν στον βαθμό, που πρέπει και δεν πιστεύουν στη δύναμη της ψήφου. Δεν πιστεύουν στη δύναμη της εμπλοκής στην πολιτική με τις συμβατικές διαδικασίες. Πιθανόν μια μερίδα των νέων να θέλγεται από μία ακτιβιστική δράση, δηλαδή να κάνω κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο μέσα από μια δραστηριότητα, μέσα από μια κινητοποίηση, ανεξαρτήτως αν έχει κάποιο αποτέλεσμα ή όχι», ανέφερε αρχικά ο Δ. Κατσαντώνης.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των υποψηφίων στις εκλογές σχολίασε πως «αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους εκλογείς. Δείχνει βέβαια μια συμμετοχή. Γίνεται βέβαια πολλές φορές μόνο και μόνο για να υποχρεώσουμε κάποιους ψηφοφόρους να μας ψηφίσουν διότι βάλαμε έναν συγγενή του ή έναν φίλο του. Υπάρχει μια σκοπιμότητα, γι’ αυτό γίνανε τόσο μεγάλα τα ψηφοδέλτια και το επέτρεψε ο νόμος, που έδωσε τη δυνατότητα να υπάρχουν υποψήφιοι 150% σε σχέση με τις πληρούμενες θέσεις. Αυτό πρέπει να επανεξεταστεί» πρόσθεσε ο Δ. Κατσαντώνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More