Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ και ο λαός βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τις μορφές αγώνα των αγροτών και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους, δήλωσε από το μπλόκο στον Πλατύκαμπο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι “οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ένα δρόμο έχουν: Την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα για ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους για την επιβίωσή τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αυτοασπαχολούμενοι, οι πληγέντες από τις καταστροφές”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε παράλληλα ως “πρόκληση τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας και τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς σε πόλεις και χωριά της περιοχής, που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τις πενιχρές αποζημιώσεις, που βιώνουν καθημερινά προβλήματα λόγω της μη αποκατάστασης και με το φόβο για μια νέα καταστροφή”.

Οσον αφορά τέλος τα αιτήματα των αγροτών ο κ. Κουτσούμπας τα χαρακτήρισε δίκαια, διευκρινίζοντας ότι ειδικότερα ότι “στα δίκαια αιτήματα των αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής και αφορολόγητο πετρέλαιο αντέτεινε τα ψίχουλα των 82 εκατομμυρίων για επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για 300 χιλιάδες αγρότες, τα οποία δεν είναι ούτε το 1/3 της επιστροφής που παίρνουν μια χούφτα εφοπλιστές”.

Η περιοδεία του Κουτσούμπα μετά το μπλόκο του Πλατυκάμπου ολοκληρώθηκε με επαφές με τους αγρότες των Τρικάλων και της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στον κόμβο του Ε-65.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More