Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουτσούμπας: Το μόνο πραγματικά καλό για το λαό είναι ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

Να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές κάλεσε τον κόσμο από το Ηράκλειο, όπου μιλά απόψε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να πάει στην κάλπη την άλλη Κυριακή είναι:”Ποιο είναι το αποτέλεσμα εκείνο που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους ίδιους, να μην είναι “μια από τα ίδια” με τις προηγούμενες φορές; Με ποιο αποτέλεσμα θα μπορέσουν να αναθαρρήσουν; Να νιώσουν ότι κάτι αλλάζει; Τι είναι αυτό που κρίνεται τελικά σε αυτές τις εκλογές για τον λαό;” Όπως είπε, το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για τον λαό μας από αυτές τις εκλογές, είναι να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ. Έτσι μόνο θα είστε οι ίδιοι πιο δυνατοί, για να αντιπαλέψουμε μαζί, από καλύτερες θέσεις, μια πολιτική αποδεδειγμένα αντιλαϊκή”.

Ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε σε ΝΔ, ΣΎΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι όσο πιο αδύναμα, όσο πιο ασταθή είναι τα κόμματα του κεφαλαίου και τα «συμπληρώματά» τους,” τόσο το καλύτερο για όλους μας. Γιατί αυτά τα κόμματα, με το «καλημέρα» μετά τις εκλογές, με όποια σύνθεση κι αν τα βρουν μεταξύ τους για να συγκροτήσουν κυβέρνηση, θα παραλάβουν τη σκυτάλη του Ταμείου Ανάκαμψης για να περάσουν τα επόμενα 350 προαπαιτούμενα σε βάρος των εργαζομένων.” Πρόσθεσε δε:” Δεν κρατιούνται, μάλιστα, ούτε μέχρι τις εκλογές.

Την Τετάρτη, την ώρα που οι αρχηγοί τους πάσχιζαν να δείξουν πόσο διαφέρουν στο debate, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφιζαν αγκαλιά τα νέα χαράτσια για τους λαούς που προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΕΕ, για να συνεχιστεί το «φαγοπότι» των ομίλων. Μετά τις εκλογές, ο στόχος της «δημοσιονομικής σταθερότητας» που μοιράζονται όλοι τους, τα ματωμένα πλεονάσματα που επιστρέφουν, σημαίνουν νέες θυσίες, νέους φόρους, νέα συμπίεση του εισοδήματος.

Μετά τις εκλογές, όλοι μας θα συνεχίσουμε να ζούμε τις συνέπειες της “απελευθερωμένης” αγοράς ενέργειας, της επέλασης του καπιταλιστικού κέρδους σε κάθε τομέα και σε κάθε πλευρά της ζωής μας, όπως τις ζήσαμε με τραγικό τρόπο με το έγκλημα των Τεμπών, που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Μετά τις εκλογές, οι τράπεζες, τα κοράκια των funds, οι διάφοροι Πάτσηδες και όλοι οι υπόλοιποι, στους οποίους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν παραδώσει τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη έναντι πινακίου φακής θα συνεχίσουν να πλειστηριάζουν σπίτια και να ξεσπιτώνουν λαϊκές οικογένειες”.

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες. Είχε συναντήσεις με το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Ηρακλείου και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ. Στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα και της αντιπροσωπείας του κόμματος στην οποία συμμετείχαν ακόμα ο Τ. Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Σ. Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κρήτης και ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στον Νομό Ηρακλείου, με το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Ηρακλείου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More