Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Κουτσούμπα: Τα έργα αποκατάστασης των μνημείων θα είχαν ξεκινήσει αν είχαν ενταχθεί στον εθνικό προϋπολογισμό

«Δεν υπήρχε λόγος να ενταχθούν στο ταμείο ανάκαμψης τα μνημεία της Κω, όπου οι διαδικασίες παίρνουν χρόνο, γιατί είναι δική μας υποχρέωση  να φροντίσουμε για την αποκατάσταση τους μέσα από τον εθνικό μας προϋπολογισμό», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, σχετικά με  την καθυστέρηση αναστήλωσης των πληγέντων μνημείων από τον σεισμό του 2017, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

«Το σωστό θα ήταν» – πρόσθεσε – «όποτε τελειώνει μια μελέτη κατευθείαν να δίνουν το προσωπικό στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ή στην Διεύθυνση Αναστήλωσης του Υπουργείου και να ξεκινά το έργο. Αν είχαν προσληφθεί μόνιμοι εργαζόμενοι προφανώς τα έργα θα είχαν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς».

«Τώρα αρχίζουν να τρέχουν τα έργα», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και τονίζει: «Αυτή τη στιγμή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου προχωρά το πρόγραμμα για τις Μεσαιωνικές Οχυρώσεις (επί της οδού Ιπποκράτους), έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη προσωπικού με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και οργανώνεται το εργοτάξιο ώστε μέσα στο 2022 να ξεκινήσουν οι εργασίες με αυτεπιστασία όχι με εργολάβο».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More