Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Η υπερψήφιση του «φρένου» στον Κασιδιάρη δεν είναι πρόκριμα για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία (audio)

«Δεν αποτελεί πρόκριμα για μία ευρύτερη συνεργασία μετεκλογικά η υπερψήφιση  της τροπολογίας για το «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Η υπερψήφιση της τροπολογίας είναι μια στάση ευθύνης σε κορυφαία ζητήματα, όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη  προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, στα εθνικά μας, στις διεθνείς συμμαχίες της χώρας, στους εξοπλισμούς, στις αμυντικές δαπάνες, έτσι και στη προστασία της δημοκρατίας από ένα κέλυφος διάδοχο σχήμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, γιατί αυτό ψηφίσαμε χθες, αυτά είναι για μας αυτονόητες εθνικές δημοκρατικές γραμμές, στις οποίες όλα τα κόμματα έπρεπε να βαδίσουμε μαζί. Το γιατί δεν βαδίσαμε μαζί πρέπει εκείνοι να το απαντήσουν και όχι εμείς που πράξαμε το θεσμικά και πολιτικά αυτονόητο για εμάς», είπε ο κ. Μάντζος.

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε και σε αυτή την περίπτωση να δει κατάματα την αλήθεια και να πάρει τη σωστή πλευρά της ιστορίας, τουλάχιστον σε ένα ζήτημα της δημοκρατίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι ότι παραδόθηκε σε μια προσπάθεια να βρει προβλήματα, να δημιουργήσει ζητήματα ώστε να μην ψηφίσει. Ακόμα και σε αυτό το κορυφαίο θέμα παρέδωσε την κοινοβουλευτική συζήτηση στη μικροκομματική σκοπιμότητα και στην προεκλογική ρητορική», πρόσθεσε.

 «Εκλογές θα κάνουμε όλοι και εμείς είμαστε στις εκλογές με το δικό μας αυτόνομο στίγμα και τη δική μας εναλλακτική πρόταση απέναντι στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους θεσμούς και στην οικονομία. Το ότι ψηφίσαμε όμως μια ρύθμιση η οποία είναι αναγκαία για τον κοινοβουλευτισμό, δεν μας κάνει συμμάχους ούτε των μεν ούτε των δε», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου σχετικά με την Χρυσή Αυγή και την 17Νοέμβρη και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για «ατυχέστατη αναφορά». «Δεν θεωρώ ότι μπορεί, ειδικά σε αυτή την τρέχουσα συγκυρία, να κάνουμε συγκρίσεις σε ασύγκριτα μεγέθη και ανιστόρητα άλματα στο κενό. Η τρομοκρατία,  η χρήση βίας, η πολιτική μάλιστα βία, η βία όταν ενδύεται το μανδύα της δήθεν ιδεολογικής πολιτικής ταυτότητας, είναι εχθρός της δημοκρατίας», υπογράμμισε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More