Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μαύρος στο Πρώτο: Οι σύγχρονοι ηγέτες δεν είναι ιδιοκτήτες των κομμάτων, είναι CEO (audio)

«Οι σύγχρονοι ηγέτες δεν είναι ιδιοκτήτες των κομμάτων, είναι CEO», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Όταν η Ευρώπη δημιουργήθηκε από τον Ντε Γκωλ, από τον Κόλ, το Μιτεράν, από τους μεγάλους ηγέτες που πέρασαν από εκεί, αυτοί δεν ακολουθούσαν το σύστημα, έφτιαχναν το σύστημα», είπε ο κ. Μαύρος.

«Μπορεί η υπόθεση Καϊλή να πληγώσει το ΠΑΣΟΚ»

Ο  διευθύνων σύμβουλος της ΜRB εκτίμησε ότι ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να πληγεί από την υπόθεση Καϊλή. «Ο ρόλος τον οποίο έχει ο κόσμος στο μυαλό του για το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα κόμμα το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο στην παρούσα συγκυρία. Αυτό μας βγάζει ο κόσμος σε ερώτηση που έχουμε για το ποιο κόμμα θα στενοχωριόταν αν δεν υπήρχε, το 41% του πληθυσμού της χώρας, λέει ότι εγώ θα στεναχωριόμουν αν ξαφνικά έλειπε το ΠΑΣΟΚ. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ενώ οι ίδιοι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να διατυπώσουν έναν ακριβή ρόλο, ο κόσμος διαισθάνεται ότι το ΠΑΣΟΚ του είναι χρήσιμο γιατί θα χρειαστούν καταλυτικές αποφάσεις κάποια στιγμή στις επόμενες εκλογές. Συνεπώς υπάρχει και η πιθανότητα ο κόσμος να κάνει και ολίγον τα στραβά μάτια στη χρηστικότητα του ΠΑΣΟΚ και να τα ρίξει όλα στην Καιλή», εξήγησε.

«Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά γύρω στο 40% λένε ότι πρέπει να πάει με το ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μαύρος είπε ότι έχει μπλοκαριστεί η ιστορία της συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ. «Η διαμάχη των παρακολουθήσεων αν ποδοπατηθεί έτσι εύκολα και χωρίς να υπάρχει ένα ισχυρό άλλοθι, θα δημιουργήσει πραγματικά μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή κάτι θα πει ο κόσμος είναι ότι εσένα κάποτε σε παρακολουθούσαν και τώρα ξαφνικά πας πάλι μαζί τους. Αυτό θα είναι μία τερατογένεση. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι σημερινοί, με ποσοστά περίπου γύρω στο 40% λένε ότι πρέπει να πάει με το ΣΥΡΙΖΑ, διότι εκεί υπάρχει ένα αφήγημα το οποίο σχετίζεται με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου», υποστήριξε.

«Σήμερα επικρατεί επιταχυνόμενα οργισμένη απώλεια ελπίδας»

Ερωτηθείς αν ενέχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν τα άκρα του πολιτικού φάσματος, ο κ. Μαύρος είπε ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί στην κοινωνία επιταχυνόμενα οργισμένη απώλεια ελπίδας. «Υπάρχουν συγκεκριμένα γραφήματα τα οποία υπάρχουν μέσα στην έρευνα όπου η οργή ανεβαίνει. Εγώ τρόμαξα όταν είδα το ρυθμό ανόδου της οργής, όπως τρόμαξα επίσης και με τον ρυθμό πτώσης της ελπίδας. Όταν οργίζεται ο κόσμος φεύγει από τα μεγάλα κόμματα, τα σημεία αναφοράς και τις συστημικές λύσεις, ενώ όταν επικρατεί ο φόβος δεν φεύγει, μένει στην κυβέρνησή του, στα σταθερά σημεία αναφοράς του. Όταν επικρατεί η οργή, τότε αυτό κάνει τον κόσμο να μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», επεσήμανε.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More