Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μιχαηλίδου για Καϊλή: Τα διεθνή ΜΜΕ προβάλουν το στερεότυπο του άπληστου Έλληνα (video)

«Τα διεθνή ΜΜΕ προβάλουν το στερεότυπο του άπληστου Έλληνα που τόσα χρόνια προσπαθήσαμε να αποβάλλουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ η Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή τις καταγγελίες εις βάρος της Εύας Καϊλή που φέρεται να πρωτοστατεί στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που συνταράσσει από την περασμένη Παρασκευή το Ευρωκοινοβούλιο. Μιλώντας στις «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρθηκε στον τρόπο παρουσίασης από τα διεθνή ΜΜΕ της υπόθεσης χρηματισμού και διαφθοράς μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΕ, λέγοντας ότι ασχολούνται με «τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης».

Μιλώντας για τον τρόπο που παρουσιάζεται η 44χρονη Ελληνίδα πολιτικός που παραμένει προφυλακισμένη η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα μας δείξει τι γίνεται με την υπόθεση αυτή», που είναι σε εξέλιξη. Και όπως τόνισε, «σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να γυρίζουμε σε ένα στερεότυπο το οποίο δεν μας ανήκει ως Έλληνες (του άπληστου Έλληνα)» κατακρίνοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα δεν εντόπισαν νωρίτερα τις ανακολουθίες που υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες της κ. Καϊλή, μετά τη δημοσίευση της περουσιακής της κατάστασης η υφυπουργός Εργασίας διερωτήθηκε αν η υποβολή της δήλωσης είναι πλέον αρκετή ως εργαλείο ελέγχου της περιουσίας των πολιτικών.

Όσον αφορά την πρωταγωνίστρια του σκανδάλου που συνταράσσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κ. Μιχαηλίδου δεν έσπευσε να επιτεθεί στην κ. Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη αλλά ζήτησε από όλους όσοι δημόσια τοποθετούνται επί του θέματος να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς υπάρχει ένα μωρό που στερείται αυτή την στιγμή και των δύο γονιών του που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More