Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Μούρσας: Η Κίνα ψάχνει χώρες σαν την Ελλάδα που παίρνουν επενδυτική βαθμίδα για να επενδύσει

Τη συμφωνία σύνδεσης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας και συζητήσεις για νέες συμφωνίες και για νέα projects, φέρνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πεκίνο, ανέφερε ο σύμβουλος επενδύσεων στη Λ.Δ. της Κίνας Δημητρης Μούρσας, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS “Update” και τον Κώστα Λασκαράτο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ενδεικτικά το έργο της Cosco που συνεχίζει και αναπτύσσεται, σε αυτό του ΑΔΜΗΕ που, όπως είπε, «θέλει μεγαλύτερο πακέτο συμμετοχής στην εταιρία μας», καθώς «και στα ηλεκτρικά λεωφορεία που έχουν μπει στο διαγωνισμό και έχουν “κερδίσει” για το Υπουργείο Μεταφορών, κάτι που αναφέρουν και τα κινεζικά ΜΜΕ».

Επισήμανε ότι η περίοδος του covid «πήγε λίγο πίσω τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας». Ενώ πρόσθεσε: «Σίγουρα η προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ήταν το 2019, το φθινόπωρο. Εκείνη την περίοδο υπογράψαμε αρκετές συμφωνίες, οι οποίες δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν υλοποιήθηκαν».

Ενώ πρόσθεσε:

«Η Κίνα “ψάχνεται”. Ψάχνει χώρες σαν την Ελλάδα. Ψάχνει χώρες που παίρνουν επενδυτική βαθμίδα και θέλει να επενδύσει σε αυτές και ιδιωτικά αλλά και κρατικά. Βλέπει ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα, τεράστια βήματα και πιστεύω ότι αυτό σίγουρα θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και κάποια στιγμή να δούμε περισσότερες κινεζικές εταιρείες στη χώρα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More