Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ.Σ Ανατολικής Σάμου: Κατέγραψαν τα προβλήματα των δομών υγείας – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Nα συσταθεί επιτροπή η οποία θα μεταφέρει την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον πρωθυπουργό της χώρας που αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές υγείας του νησιού αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου με μοναδικό θέμα την υγεία.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και έλαβαν το λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο πρώην Αναπληρωτής Γ.Γ Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτης Βαρδαρός καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η εισήγηση του Δημάρχου ζητούσε να προκηρυχτούν άμεσα θέσεις με ταχείες και επείγουσες διαδικασίες για τη στελέχωση και ενίσχυση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κάθε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Σάμου, να δοθούν επιπλέον οικονομικά και ελκυστικά κίνητρα για το προσωπικό που θα στελεχώσει το Νοσοκομείο και τι λοιπές δομές υγείας , να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση τμημάτων του νοσοκομείου και τη συντήρηση του δεδομένου ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καθώς και χρηματοδότηση για την ανανέωση του εξοπλισμού του. Επίσης να στελεχωθεί πλήρως το ΚΕΦΙΑΠ, το Κ.Ψ.Υ και τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Επιπλέον να δοθεί λύση στη στέγαση του ΕΚΑΒ και να εκπονηθεί οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Σάμου. Τέλος επειδή το Νοσοκομείο έχει μεγάλα προβλήματα λειτουργικότητας αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης χρηματοδότηση δεδομένου ότι εξαιτίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού οι δομές του Νοσοκομείου Σάμου επιβαρύνθηκαν πολλαπλώς.

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με μόνη τη Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Σάμου να την καταψηφίζει και να δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση «δε θα μπει στη διαδικασία των επιτροπών και παραεπιτροπών με επικεφαλής τη δημοτική Αρχή η οποία αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία την κυβερνητική πολιτική».

Από την πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν σαφής και κατηγορηματική στην τοποθέτησή της αναφέροντας: «Όσον αφορά τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο είναι χρέος τους να στηρίζουν αυτούς τους αγώνες ανεπιφύλακτα, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την κυβερνητική πολιτική και την κρατική καταστολή. Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα προς την κυβέρνηση μαζί με το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη δημόσια υγεία, που εκφράζει πραγματικά τις ανάγκες και πως μπορούν αυτές να ικανοποιηθούν. Δηλαδή στα πλαίσια ενός Αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν – για όλους χωρίς εξαιρέσεις – Συστήματος Υγείας.

Όχι για να συγκινηθούν αλλά για να καταλάβουν ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε μέρα, όσο επιμένουν σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More