Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Φιλίππου (Πρ. ΕΟΦ) στο Πρώτο για τις ελλείψεις φαρμάκων: Τέλος του μήνα η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη (audio)

Το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, μιλώντας στο, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Ήδη έχει αρχίσει ομαλοποίηση της αγοράς, η οποία θα γίνει να ξεκινήσει ουσιαστικά σε πολύ εντονότερο ρυθμό όταν θα επέλθει η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργικότητας των φαρμάκων. Κάτι που θα γίνει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις γιορτές και θεωρώ ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν φτάσει το θέμα των ελλείψεων σε ένα τέτοιο βαθμό που θα είναι διαχειρίσιμο», είπε ο κ. Φιλίππου για το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων από την ελληνική αγορά.

«Οι αυξήσεις στα φάρμακα θα είναι στοχευμένες»

Ερωτηθείς ποια φάρμακα θα αυξηθούν και πόσο θα επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος, ο πρόεδρος του ΕΟΦ απάντησε ότι οι αυξήσεις θα είναι στοχευμένες και η επιβάρυνση για κάθε ασθενή πιθανόν να είναι κάποια λεπτά του ευρώ, . «Οι αυξήσεις πάντα είναι με το σταγονόμετρο. Στοχευμένες για φάρμακα κρίσιμα και φτηνά, με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να προστατευθεί το οικονομικό συμφέρον τόσο του κράτους όσο και του ασθενούς»

«Εάν βρεθεί κάτι παράτυπο στις 9 πολυεθνικές φαρμάκων, τα ονόματα των εταιρειών θα δοθούν στη δημοσιότητα»  

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τις 9 πολυεθνικές που τροφοδοτούν την ελληνική αγορά με φάρμακα, ο κ. Φιλίππου επισήμανε ότι πέρα του προστίμου που θα τους επιβληθεί, τα ονόματα των εταιρειών αυτών θα ανακοινωθούν και θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του ΕΟΦ. Αυτό θα συμβεί γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε τι το οποίο σχετίζεται με την διακίνηση του φαρμάκου ενέχει και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More