Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Όχθη: Νεκρός σε ισραηλινή επιχείρηση κατάσχεσης «τρομοκρατικών» κεφαλαίων – «2,4 εκατομμύρια ευρώ για τη Χαμάς»

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, κατά την οποία διεξήχθησαν έρευνες σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος, τα οποία κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι μεταφέρουν χρήματα στη Χαμάς, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο Χάζεμ Γκατάουι, σκοτώθηκε και 14 άλλοι τραυματίστηκαν, τέσσερις από τους οποίους από σφαίρες, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Israeli occupation forces conducted raids on currency exchange shops in the occupied West Bank, destroying their contents, apprehending owners, and seizing money and gold. pic.twitter.com/HBlgb1sylj

— PALESTINE ONLINE (@OnlinePalEng) December 28, 2023

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τον στρατό “στα σπίτια τους”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του διεξήγαγαν στην Δυτική Όχθη “ευρεία επιχείρηση για να κατασχέσουν τα τρομοκρατικά κεφάλαια της Χαμάς“. Στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι κατασχέθηκαν “εκατομμύρια σεκέλ” και “21 καταζητούμενοι για κατοχή τρομοκρατικών κεφαλαίων” συνελήφθησαν.

Ο ισραηλινός στρατός “κατέσχεσε 10 εκατομμύρια σεκέλ” (περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ) σε διάφορες πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση κατά των γραφείων συναλλάγματος έγινε μετά την υπογραφή από τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ εντολής η οποία τα κατατάσσει ως τρομοκρατικές οργανώσεις“, καθώς οι ισραηλινές αρχές τα κατηγορούν για τη μεταφορά κεφαλαίων στη Χαμάς και στον Ισλαμικό Τζιχάντ, τις δύο κύριες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Τουλάχιστον 314 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δ. Όχθη από στρατιώτες και σε ορισμένες περιπτώσεις από Ισραηλινούς εποίκους από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More