Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι «ένα θαύμα» ότι μια επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου σώθηκε αφού έπεσε στη θάλασσα από το 10ο κατάστρωμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, «όταν μια επιβάτης ενός κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Βασιλική Καραϊβική έπεσε στη θάλασσα από το 10ο κατάστρωμα του πλοίου αυτό το Σαββατοκύριακο, οι πιθανότητες να σωθεί ήταν μηδαμινές», δήλωσαν οι ειδικοί σε θέματα διάσωσης στο νερό.

Έτσι, ήταν «θαύμα» το γεγονός ότι η 42χρονη γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει ακόμη και από την εξαιρετικά μεγάλη πτώση ανάλογη με το ύψος μιας 10όροφης πολυκατοικίας από το πλοίο Mariner of the Seas την Κυριακή.

Ήταν ακόμη πιο τυχερή που διασώθηκε κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης, σχεδόν πολύωρης δοκιμασίας, δήλωσαν οι ειδικοί στο Insider την Πέμπτη.

«Το ότι επέζησε από την πτώση, πόσο μάλλον από τη βύθιση στο νερό, πόσο μάλλον το ότι οι διασώστες μπόρεσαν να τη βρουν και να ολοκληρώσουν τη διάσωση μέσα σε 45 λεπτά – δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα», δήλωσε στο Insider ο Τζέραλντ Ντβόρκιν, ιδρυτής της εταιρείας εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο νερό.

Η γυναίκα η ταυτότητα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, έπεσε στη θάλασσα γύρω στις 5 μ.μ., καθώς το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν σε απόσταση άνω των 30 μιλίων από τις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας. Το πλοίο έκανε μια στροφή και τα μέλη του πληρώματος της εταιρείας Βασιλική Καραϊβική ξεκίνησαν γρήγορα μια επιχείρηση διάσωσης υψηλού κινδύνου με μια μικρή κίτρινη σωσίβια λέμβο.

Πλήθος από επιβάτες που φώναζαν στο πλοίο συγκεντρώθηκαν στα μπαλκόνια τους και προσπάθησαν να οδηγήσουν τη σωσίβια λέμβο στο σημείο όπου βρισκόταν, ανέφερε ένας μάρτυρας.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής δήλωσε στο Insider ότι η γυναίκα, κάτοικος ΗΠΑ, φέρεται να είναι «καλά στην υγεία της» μετά την πτώση.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων, από το 2009 έως το 2019 σημειώθηκαν 212 περιστατικά πτώσης στη θάλασσα και μόνο 48 – ή το 28,2% των ατόμων που έπεσαν στη θάλασσα διασώθηκαν με επιτυχία.

«Εάν έχετε εκπαιδευμένο πλήρωμα στο σκάφος, όπως προφανώς αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά κορυφαίοι, αυτό θα βοηθήσει», δήλωσε ο Σμιθ, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Smith Aquatic Safety Service με έδρα το Μίσιγκαν το 1981.

Αν η γυναίκα είχε πέσει από το πλοίο τη νύχτα, ενώ κανείς δεν ήταν κοντά, «ξεχάστε το», δήλωσε ο Σμιθ.

«Το πλήρωμα του πλοίου αξίζει ένα μεγάλο, μεγάλο μπράβο, γιατί αυτό ήταν αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Σμιθ. «Συνήθως αυτό που συμβαίνει, τόσο στο εμπόριο όσο και στην αναψυχή, είναι όταν κάποιος πέφτει από την πλευρά του πλοίου, κανείς δεν το γνωρίζει. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Χαρακτήρισε τη γυναίκα μια «τυχερή κυρία».

Ο Ράιμουντ Γκσάιντερ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Διεθνής Βασιλική Καραϊβική για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δήλωσε στο Insider ότι οι «ομάδες της εταιρείας σε κάθε πλοίο είναι πραγματικά εξαιρετικές».

«Χτίζεται μια σχέση με τους επισκέπτες μας που προέρχεται από ένα μέρος φιλικότητας, δέσμευσης και πάθους», δήλωσε ο Gschaider. «Στην πραγματικότητα, πολλές από αυτές γίνονται μακροχρόνιες φιλίες. Για παράδειγμα, λαμβάνουμε 15-20 προσκλήσεις γάμου την εβδομάδα από τους επισκέπτες μας που θέλουν να μας κάνουν κοινωνούς αυτής της ξεχωριστής ημέρας τους».

Πηγή: insider.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More