Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα των μικρών βιβλιοπωλείων από 27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, 122 αγαπημένα μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα υποδέχονται τους φίλους και τις φίλες του βιβλίου, με πολλές εκδηλώσεις και μια ξεχωριστή θεματική!

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η θεματική: Το ΣΥΝ!
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές μας κοινότητες.

Έτσι, φέτος τα μικρά βιβλιοπωλεία θα αναδείξουν μέσα από τις εκδηλώσεις τους τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Μας καλούν να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας αλλά και της συναίνεσης. Να πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη!

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά!
Οι μικροί αναγνώστες και οι μικρές αναγνώστριες θα ανακαλύψουν τη δύναμη του “ΣΥΝ” μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια, μουσική και αφηγήσεις παραμυθιών!

Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα!
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται “Βιβλιοπώλες & Βιβλιοπώλισσες για μια μέρα” στα μικρά βιβλιοπωλεία! Συναντούν βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες, προτείνουν αγαπημένα βιβλία και υπογράφουν τα δικά τους!

Πότε και πού θα γίνουν όλα αυτά;
Από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία του ΧΑΡΤΗ της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων!

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Πληροφορίες:
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων και αναζητήστε τη δράση στο facebook και το instagram.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΙΟΠΤΡΑ, ΚΕΛΕΥΘΟΣ, KEY BOOKS, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΙΝΩΑΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ΑΙΟΛΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, CARNIVORA, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΜΑΡΤΗΣ, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΝΗΣΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ, PETITES MAISONS, ΠΟΛΙΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Book Press, Κόκκινη Αλεπού, ο αναγνώστης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More