Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΒΕ Σερρών: Ζητά παράταση για τη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα

Παράταση για τη διασύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα έως τις 31/12/2023, ζητά το Επιμελητήριο Σερρών  στην επιστολή που απέστειλε  στην ΑΑΔΕ.

Ήδη με ανακοίνωσή της ΑΑΔΕ  στις 20/10/2023, ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμο το Μητρώο POS για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα τις καλεί σε διάστημα μόλις 10 ημερών να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν την εικόνα των ενεργών POS, που διέθεταν κατά την 30/9/2023, δηλώνοντας τα POS, που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία, τα οποία έχουν αποσταλεί από τους παρόχους.

«Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ χρήσιμη για τις επιχειρήσεις, αλλά η προθεσμία των 10 μόλις ημερών που τίθεται σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την έγκαιρη ενημέρωσή τους και για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται εκ μέρους τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ Αθανάσιος Μαλλιαράς, σημειώνει πως έχει προκληθεί μεγάλη αναταραχή στους επαγγελματίες για το εξαιρετικά σύντομο χρονικό περιθώριο προσαρμογής αλλά και το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου σε περίπτωση μη έγκαιρης δήλωσης.

«Δεδομένου ότι έχουμε γίνει ήδη δέκτες παραπόνων από επιχειρήσεις – μέλη μας που ανησυχούν για επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών, παρακαλούμε θερμά για την παράταση της εν λόγω προθεσμίας έως 31/12/2023, προκειμένου να μπορέσουν όλες οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν αρχικά για τη δυνατότητα αυτή και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις στο Μητρώο POS», τονίζεται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More