Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια του έργου ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη Λ. Σμοκόβου

Τα εγκαίνια του έργου της Ύδρευσης της Ανατολικής Πλευράς του νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο χώρο του διυλιστηρίου πόσιμου νερού. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ που μπορεί να υδροδοτήσει έως και 55.000 κατοίκους, 42 κοινοτήτων στους Δήμους Σοφάδων, Καρδίτσας και Παλαμά.

Η ύδρευση των οικισμών της ανατολικής πλευράς του Νομού Καρδίτσας προβλέπεται από την τεχνητή λίμνη του φράγματος Σμοκόβου, η οποία έχει ήδη κατασκευασθεί.

Η υδροληψία θα γίνεται από το έργο καταστροφής ενεργείας της σήραγγας Λεονταρίου. Το νερό θα μεταφέρεται σε νέα λιμνοδεξαμενή με συνολική χωρητικότητα 80.000 m3 περίπου. Αναλυτικότερα τα έργα κεφαλής αποτελούνται από την λιμνοδεξαμενή, τα έργα υδροληψίας και εκκενώσεως αυτής, το έργο υπερχείλισης, τα έργα εκτροπής καθώς και τα έργα οδοποιίας για την προσπέλαση στην στέψη της λιμνοδεξαμενής.

Το συνολικό μήκος των δικτύων ανέρχεται σε 190 περίπου χιλιόμετρα και 4 τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, δεδομένου ότι καταργούνται οι σημερινές υδρευτικές γεωτρήσεις στην περιοχή και θα παρέχεται υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τη Λίμνη Σμοκόβου στους κατοίκους και στους επισκέπτες , ενώ παράλληλα θα υπάρξουν σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More