Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαινιάστηκε πολυχώρος στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη στην Κερασίτσα Αρκαδίας

Τα εγκαίνια του ”Πολυχώρου Μνήμης και Μελέτης ”Γρηγόρης Λαμπράκης” έγιναν χθες Τετάρτη (20/9) στον χώρο του παλιού ξυλεμπορικού καταστήματος της οικογένειας Λαμπράκη, στην Κερασίτσα Αρκαδίας.

Ο πολυχώρος αυτός, αποτελεί μία μόνιμη έκθεση, με σκοπό την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του σπουδαίου βουλευτή, γιατρού, αθλητή, ειρηνιστή και δημοκράτη, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» μίλησε ο Λεωνίδας Κοντουδάκης, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος, που ουσιαστικά σήκωσε από το έδαφος τον Γρηγόρη Λαμπράκη όταν δολοφονήθηκε.

«Είναι χρέος μου να βοηθάω για τη διάδοση των ιδεών, που εξέφραζε ο Γρηγόρης Λαμπράκης για την ειρήνη, τον αθλητισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είχα την ατυχία να είμαι από τους φίλους, που οργάνωσαν την έλευση την έλευση του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Κάναμε τη συγκέντρωση με χίλια βάσανα, μας είχαν πολιορκήσει… Με τα πολλά, 22:15 αποφασίσαμε να κάνουμε την έξοδο, δεν μας αφήνει η αστυνομία γιατί βρομούσε μπαρούτι, μας πετροβολούσαν, τελικά βγαίνουμε καμιά τριανταριά, εμείς οι νέοι μπαίνουμε μπροστά γιατί ήταν άσχημη η κατάσταση και μόλις περνάμε από την Ερμού και βγαίνουμε Βενιζέλου. Εκείνη τη στιγμή, ένας εκ των συνοδών του Λαμπράκη τον παίρνει να περάσει απέναντι στο οδόστρωμα κι εκεί όρμησε το τρίκυκλο και του κατάφερε το πλήγμα στο κεφάλι κι έφυγε», περιγράφει ο Λεωνίδας Κοντουδάκης.

«Οι νεότεροι δεν ξέρουν τις λεπτομέρειες και είναι ανάγκη να αναλυθεί το θέμα διότι η δολοφονία του Λαμπράκη έπαιξε σημαδιακό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας», προσθέτει…

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More