Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εδώ Πολυτεχνείο: Κατάθεση στεφάνων και πορεία διαμαρτυρίας

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς των Ιωαννίνων τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους αγωνιστές που «γκρέμισαν» τη Χούντα. 49 χρόνια μετά, η πόλη οργανώνει ποικιλία εκδηλώσεων, ξεκινώντας από το πρωί μέχρι και μέχρι αργά το απόγευμα.

Από την κατάθεση στεφάνων το πρωί μέχρι και την πορεία, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην οδό Δομπόλη, η μέρα είναι αφιερωμένη στους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.

Οι φοιτητές ανέτρεψαν τη χούντα και αποτέλεσαν τον οδηγό για την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς και την εμπέδωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην ελληνική κοινωνία.

Πανεπιστήμιο, Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, Φοιτητές, αυτοδιοικητικές παρατάξεις, επαγγελματικές ομάδες, κόμματα και συλλογικότητες τιμούν τη σημερινή μέρα και υπενθυμίζουν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, έχοντας τότε ως βασικό σύνθημα το ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα όσο ποτέ, αναφέρουν κόμματα και παρατάξεις που εξέδωσαν ανακοινώσεις, υπενθυμίζοντας πως η εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου ήταν καθοριστική για την πορεία της χώρας και την επαναφορά της Δημοκρατίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More