Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ειδικοί για τροχαία ατυχήματα: Δεν ακολουθούμε τους κανόνες- Δολοφονία και αυτοκτονία να περνάς με κόκκινο φανάρι

Μορφή επιδημίας έχουν λάβει τα οδικά τροχαία ατυχήματα.

Παρά τις προσπάθειες της πολιτείας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, υπάρχουν κάποιοι οδηγοί στα χέρια των οποίων το αυτοκίνητο, από απαραίτητο «εργαλείο» στην καθημερινότητά μας, μπορεί να μετατραπεί σε φονικό μέσο.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Γκλαβόπουλο, Δικαστικό Πραγματογνώμονα, “σημειώνονται 11.200 ατυχήματα τον χρόνο, με 657 σοβαρά τραυματίες, δεν ακολουθούμε τους κανόνες, φταίμε εμείς αλλά φταίει και η πολιτεία”, ενώ σε επίπεδο καταστολής είπε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η αστυνόμευση με περιπολικά στους δρόμους και διαρκής έλεγχος στα οχήματα.

Η Βίκυ Σαββίδου, οδηγός μηχανής, μίλησε για τη σημασία του κράνους, ενώ , όπως επισήμανε, οι οδηγοί από τα δίκυκλα είναι συνήθως πιο βιαστικοί και προκαλούν τα πιο πολλά τροχαία.

Ο κ. Κοσμάς Τερζίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται πρώτο σε όλα τα επείγοντα περιστατικά και συνέστησε σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί στην οδηγική τους συμπεριφορά, δηλαδή να κάνουν χρήση της ζώνης ασφαλείας, κράνους και ειδικής ενδυμασίας από τους μοτοσικλετιστές, ενώ συμβούλεψε και να μην περνάει κανείς με κόκκινο το φανάρι, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ως δολοφονία και αυτοκτονία την ίδια στιγμή.

Σε ό,τι αφορά τις αναπηρίες που μπορεί να αφήσει ένα τροχαίο, ο κ. Γκλαβόπουλος τόνισε ότι μπορεί να αλλάξει όλη τη ζωή του παθόντος, καθώς για παράδειγμα ένα κάταγμα στον αυχένα, μπορεί να αφήσει παράλυτο ένα άτομο για μία ζωή, ενώ και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ακόμη κι αν δεν είναι θανατηφόρες, προκαλούν κινητικά προβλήματα, ομιλίας, κλπ.

Ακόμη, όπως είπε, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ασθενοφόρα δυσκολεύονται να κινηθούν, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, με τις προσπεράσεις να είναι σχεδόν αδύνατες και την υγεία των ασθενών να κρέμεται από μία κλωστή, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν πιο άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More