Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εικόνες «αποκάλυψης» στη Θεσσαλία- Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Daniel» από περιοχές της Καρδίτσας. Το στοίχημα πλέον είναι που θα φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και προσωρινά φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες σε δομές του δήμου.

Στο Ριζοβούνι, σπίτια είναι βυθισμένα στο νερό, αποθήκες κατεστραμμένες…πέντε περίπου μέρες μετά η στάθμη του νερού παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι κάτοικοι προσπαθούν με κλαδιά και ξύλα προκειμένου με κάποιο τρόπο να απεγκλωβίσουν το νερό, ενώ την ίδια ώρα αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να προσεγγίσουν ούτε τις αυλές των σπιτιών τους. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να κάνουν περιπολίες στις περιοχές για να μην υπάρχει και το πρόβλημα των κλοπών.

Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας είναι ένα από τα χωριά που επλήγησαν και παραμένει βυθισμένο στα νερά τα οποία έχουν καλύψει τα πάντα. Οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει είναι τεράστιες, με καλλιέργειες όπως βαμβακιού και καλαμποκιού να έχουν καταστραφεί λίγο πριν τη συγκομιδή τους. Ο κόσμος ζητά να γίνουν έργα για να μη συμβεί κάτι ανάλογο και στο μέλλον.

Παράλληλα κίνδυνος αποτελεί και το νερό στις πληγείσες περιοχές, το οποίο δεν είναι πόσιμο, ενώ η δυσοσμία που επικρατεί είναι έντονη και αφόρητη.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Καλαϊτζή – Λία Χριστάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More