Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΙΝΑΠ: Άμεση επίλυση των προβλημάτων στο Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς

Σειρά προβλημάτων αναφέρει η ΕΙΝΑΠ για το Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς και για το λόγο αυτό έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις 1ης και 2ης Υ.Πε., όπως και σε άλλους φορείς.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη γενική εφημερία του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς.

Οι συνθήκες που περιγράφουν οι συνάδελφοι χειρουργοί μέσα από το κείμενο που κοινοποίησαν θυμίζουν ιατρική πολέμου. Ο πολύωρος συνωστισμός και ο τεράστιος όγκος των ασθενών θέτουν σε κίνδυνο την υγειά των ιδίων αλλά και των γιατρών. Η αγανάκτηση από την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς συχνά μετατρέπεται σε οργή εναντίον των γιατρών και των νοσηλευτών.

Η εφημέρευση του νοσοκομείου ως αποκλειστικό κέντρο τραύματος της 1ης Υ.Πε. τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει θωρακοχειρουργική κάλυψη στο λεκανοπέδιο πέρα του Γ.Α.Ν. Πειραιά Μεταξά, οδηγεί συχνά σε επισφαλή διακομιδή των βαρέων πασχόντων και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολυτραυματιών.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου έχει ενημερωθεί σε πολλαπλές συναντήσεις μαζί του και δε λύνει τα προβλήματα.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΠ του νοσοκομείου και καλύπτουμε τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More