Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΑ: Στις 4-5/2 το συνέδριο της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας

Tο Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το 32ο Συνέδριο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής από τις 09:00 έως τις 13:00 και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ, θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στα γραφεία του ΕΚΑ, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β.Υπενθυμίζεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας όπως αναφέρει το ίδιο: «ιδρύθηκε το 1910 και αποτελεί την μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας. Ο χώρος δράσης του είναι το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας. Απαρτίζεται από 416 Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη που εκπροσωπούν 295.000 περίπου εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Οι κλάδοι της οικονομίας από τους οποίους προέρχονται οι εργαζόμενοι των σωματείων μελών του ΕΚΑ είναι:
Ο Ιδιωτικός τομέας
Ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας

Διοικείται από 31μελή Διοίκηση, η εκτέλεση των αποφάσεων της οποίας ανήκει στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Τα συλλογικά του όργανα εκλέγονται από το Συνέδριο ανά τριετία.

Ανήκει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More