Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τη Δημοκρατία και το Ναζισμό από το 5ο Λύκειο Λάρισας

Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργάνωσε το 5ο Λύκειο Λάρισας, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πτυχές του προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά στο σχολείο, με τίτλο «Εκπαίδευση και Δημοκρατία: Εχθρός της Δημοκρατίας ο Ναζισμός», στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να μην αιτιολογηθούν οι συνέπειες του Β’ παγκοσμίου πολέμου υπό το πρίσμα του πολέμου, αλλά να επισημανθούν, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, οι τραγικές συνέπειες της υπακοής των ανθρώπων στη ναζιστική ιδεολογία και της συμμόρφωσής τους με τις αρχές της, ώστε να γίνει συνειδητή η κοινωνική και πολιτική ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στην Ιστορία, την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Αρχοντία Γιαννακάκη και Καλλινίκη Θεοδωροπούλου.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα: Βαγγέλης Πινάτσης, Νίκη Ρουμπαζάνη, Ευαγγελία Σιλιτζή, Γιάννης Σφόρτσας, Βερονίκη Τσαπράκα, Δέσποινα Τσιλιάκου, Ζαχαρένια Τσιούφη, Αλεξάνδρα Φράγγου, Αναστάσης Χατζέλας.
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Πουλούλης και τη διδασκαλία χορωδίας η εκπαιδευτικός Εύα Μωυσιάδου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More