Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τρίπολη: “Να απεμπλακεί άμεσα η χώρα από τους πολέμους”

“Kαμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων. Η ελπίδα στην πάλη του λαού”, έγραφε το βασικό πανό της εκδήλωσης – συλλαλητήριο του ΚΚΕ Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

“Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.”, ακούστηκε ως σύνθημα, στην συγκέντρωση της πλατείας Πετρινού.

Διοργανωτής του συλλαλητηρίου της Τρίπολης ήταν το ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Τρίπολη

Συμμετείχε και η ΚΝΕ της περιοχής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Κολιζέρας, (μέλος του ΚΚΕ Πελοποννήσου, μέλος τμήματος αγροτικής πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ) ο οποίος, μεταξύ άλλων είπε τα εξής: “Πρέπει να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα που είναι στην Ερυθρά Θάλασσα, πρέπει να επιστρέψουν τώρα όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που είναι εκτός συνόρων, πρέπει να σταματήσει τώρα η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία, πρέπει να μην βρίσκεται κανένας αξιωματικός και στρατιώτης μας έξω απ’ τα σύνορα, πρέπει να κλείσουν τώρα οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.

Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Τρίπολη

Και κατέληξε, λέγοντας τα εξής: “Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και αναδεικνύει τις σύγχρονες διεκδικήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλουμε να δυναμώσει η εργατική – λαική αντιπολίτευση. Η μόνη πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι, ή με το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και το ΝΑΟΤ ή με τον εργαζόμενο λαό και τις ανάγκες του. Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του κόσμου της εκμετάλλευσης και των πολέμων, βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, της ειρήνης, τον Σοσιαλισμό”.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης, έγινε συλλογή υπογραφών απ’ την Επιτροπή Ειρήνης της Αρκαδίας, για το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Ο Θανάσης Κολιζέρας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More