Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση των “Φίλων της Όπερας” στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου υποδέχθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στην Πρεσβευτική Κατοικία στο Ζαμάλεκ τους «Φίλους της Όπερας του Καΐρου», οι οποίοι οργάνωσαν μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και το ρεπορτάζ του Βασίλη Πουλαρίκα, η μέτζο σοπράνο Ζολή Φάιζη και ο πιανίστας Τζέιμς Γκρέιγκ Μάρτιν, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και οι δυο τους, με διεθνείς περγαμηνές, ταξίδεψαν για μια ώρα τους εκατό και πλέον φιλόμουσους καλεσμένους στην μαγεία της κλασικής οπερατικής σκηνής.

Η μέτζο σοπράνο Ζολή Φάιζη και ο πιανίστας Τζέιμς Γκρέιγκ Μάρτιν

«Η μουσική έχει μια απίστευτη ενοποιητική δύναμη, που μιλά κατευθείαν στις ψυχές μας». Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας Πρέσβης χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Προέδρου των Φίλων της Όπερας κ. Ναμπίλ Σόεμπ εξαίροντας την δυναμική και την πολύπλευρη δράση της οργάνωσης, στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Καΐρου. Ο κύριος Παπαγεωργίου ανέφερε ακόμη ότι οι καλλιτεχνικές συνέργειες μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας και της Όπερας του Καΐρου έχουν βαθιές ρίζες στον χρόνο, όμως είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Πρεσβεία φιλοξενεί μια εκδήλωση των «Φίλων της Όπερας» και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην διαπολιτισμική διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

O Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου

Ο Πρόεδρος των «Φίλων της Όπερας» παρουσίασε στους παρισταμένους, το όραμα αλλά και τις επιδιώξεις της φιλόδοξης αυτής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης(ΜΚΟ) που όπως είπε έχει ως σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν την όπερα και το μπαλέτο. Παρουσίασε επίσης όλα τα μέλη του Συμβουλίου, τους οποίους και ευχαρίστησε προσωπικά για την ακάματη συμβολή τους στην επιτυχή ευόδωση όλων των δράσεων.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί και γενικότερα επίλεκτα στελέχη της Καϊρινής κοινωνίας ήταν ανάμεσα στους παρισταμένους. Αναμεσά τους τον ζωγράφο και διανοητή Γουατζή Γουάχμπα, τον διάσημο Αιγύπτιο ηθοποιό  και Πρόεδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου κ. Χουσεΐν Φάχμη, τον πολιτικό Δρ Μοχάμεντ Αμπού Ελ Γκάρ, τον Πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Κρίστιαν Μπέργκερ, τον Δρ. Σαλάχ Χάφες πρ. Υπουργό περιβάλλοντος, την Δρ. Νιχάλ Φάχμη πρώην σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών, την Λιβανέζα εικαστικό κ. Ράνα Τσάλαμπι, τον Δρ. Ανουάρ Μογκχίθ πρώην Διευθυντή της Εθνικής Τηλεόρασης, τον ποιητή και παρουσιαστή της τηλεόρασης κ. Αμπντουλά Γιόσρι.

Την Πατριαρχική Επιτροπία Καΐρου εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος επιψηφισμένος Επίσκοπος Ιππώνος Στέφανος, ενώ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More