Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικάνικων σωματείων Νέας Αγγλίας

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικάνικων σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη) Βασίλειος Καυκάς παραχώρησε συνέντευξη στη “Φωνή της Ελλάδας” στην εκπομπή “Πρόσκληση σε γεύμα” με την Ελένη Καραλή και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και παράλληλα ανέπτυξε γενικότερα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας.

Όπως ανέφερε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου, στη Βοστώνη και για πρώτη φορά θα τερματίσει στην πλατεία Δημαρχείου όπου θα υψωθεί η Ελληνική Σημαία και επτά χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φετινή παρέλαση είναι η 27η ετήσια ελληνική παρέλαση της Βοστώνης και συμπίπτει με την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικάνικων σωματείων της Νέας Αγγλίας.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 17 Απριλίου, για πρώτη φορά θα διοργανωθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη νεολαία της Βοστώνης, όπου αναμένεται να συμμετέχουν Έλληνες και πολλοί ξενόγλωσσοι, αφού η Βοστώνη προσελκύει χιλιάδες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν σε κάποια από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου που βρίσκονται εκεί (Harvard, MIT κτλ). Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καυκάς, η συγκεκριμένη εκδήλωση φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την ίδια μέρα, το τμήμα ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας διοργανώνει Πασχαλινό γεύμα και γλέντι στον χώρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου ενώ το πρωί της ίδιας μέρα θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος της Βοστώνης στον οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ο δρομέας Αθανάσιος Καρβουνιάρης, ο οποίος μεταβαίνει στην αμερικανική πόλη από τον Πύργο Ηλείας ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη:

Πηγή: “Φωνή της Ελλάδας”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More