Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδόθηκε η ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ – Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Με μεικτό προσωπικό, που θα μπορεί να προέρχεται από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους δήμους, δίνεται η δυνατότητα να καλύπτονται τα κενά στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προϋπόθεση οι εργαζόμενοι αυτοί να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια οδήγησης και να έχουν εκπαιδευτεί σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Την πλήρη αντίθεση τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το πρόβλημα των ελλείψεων μπορεί να λυθεί μόνο με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ, εφόσον το προσωπικό της πυροσβεστικής ή του στρατού δεν επαρκεί «είναι δυνατή η απόσπαση υπαλλήλων κλάδων και ειδικοτήτων Οδηγών των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η διάθεση του προσωπικού θα γίνεται μετά από αίτημα των δομών και απόφαση του αρμοδίου οργάνου του φορέα προέλευσης και εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν το απαγορεύουν.

Σε συνέντευξη του στο Mega σήμερα, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε η ΠΝΠ αφορά την προσωρινή επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος, η οποία δεν υποκαθιστά τις μόνιμες παρεμβάσεις, που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη, Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More