Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: Ο προγραμματισμός αρχηγών και κομμάτων για τις επόμενες ημέρες

Τον προγραμματισμό για τις επόμενες ημέρες μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει εξελίξεις για το Σάββατο 22 Απριλίου, οπότε και θα μεταβεί στην πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής προκηρύσσοντας τις εκλογές.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει προεκλογική μάχη χωρίς τοξικότητα. Ο ίδιος θα περιοδεύσει εντός και εκτός Αττικής, πραγματοποιώντας επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται το πρόγραμμα της ΝΔ και ακολούθως το ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ τα σποτ της ΝΔ αναμένεται να έχουν προσωποκεντρικό χαρακτήρα.

Στη φράση «δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα, αναγκαία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση» επικεντρώνεται η επικοινωνιακή καμπάνια του Μεγάρου Μαξίμου.

Με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος απομένουν 30 ημέρες μέχρι την πρώτη εκλογική μάχη.

Στην απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες εστιάζουν οι κινήσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενόψει των εκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκπονεί προγραμματική ατζέντα με τετραετές πρόγραμμα διακυβέρνησης. Το τετράπτυχο του προγράμματος αφορά σε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κράτος.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος κάνει λόγο για αντιπαράθεση ουσίας, θεωρώντας αναγκαίο ένα ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη, ενώ ως κεντρικό σύνθημα προτάσσει την πολιτική σταθερότητας.

Περιοδείες εντός και εκτός Αθηνών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος σε μια διαφορετική συνέντευξη, μίλησε για μπάσκετ. «Όχι φασαρίες χωρίς περιεχόμενο, οι μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις γίνονται για θέματα με μηδαμινή σημασία» σημείωσε ανάμεσα σε άλλα. «Να πάμε στη λογική του διαλόγου, να ψάχνουμε συναινέσεις αντί για συγκρούσεις» είπε ακόμη.

Θέμα δημόσιου συστήματος Υγείας στην Αν. Αττική θέτει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυρίως στην επαρχία περιοδεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα περιοδεύσει σε δήμους της Αττικής, ενώ θα βρεθεί την Παρασκευή στη Ρόδο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γεωργια Σκιτζή, Γιώργος Παντελάκης, Κάτια Αντωνιάδη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More