Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκουαδόρ: Εννέα νεκροί από πυροβολισμούς ανάμεσα σε συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δεκάδες δράστες που έφτασαν με βάρκες, άνοιξαν πυρ σε λιμάνι στο βόρειο Εκουαδόρ, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, δήλωσε την Τρίτη ο εισαγγελέας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ζαπάτα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Ecuavisa ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από 30 βαριά οπλισμένα άτομα και σχετίζεται με συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Είπε ότι οι επιτιθέμενοι έφτασαν με δύο βάρκες και με οχήματα.

Ο Ζαπάτα είπε ότι υπήρχαν μεταξύ 1.500 και 2.000 ανθρώπων στο λιμάνι την ώρα των πρωινών πυροβολισμών.

Η επίθεση έγινε επειδή οι ψαράδες «προτίμησαν την ασφάλεια» μιας εγκληματικής οργάνωσης και στοχοποιήθηκαν από μια άλλη σε αντίποινα, πρόσθεσε ο Ζαπάτα.

Σε ένα tweet, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «επτά πτώματα ανασύρθηκαν από το λιμάνι» στην περιοχή Εσμεράλδας και άλλα δύο από ένα κοντινό κέντρο υγείας και μεταφέρθηκαν στο τοπικό νεκροτομείο.

Ένα από τα ταξί που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των επιτιθέμενων βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο λιμάνι και κατασχέθηκε από την αστυνομία, ανέφερε ο εισαγγελέας σε άλλο tweet.

Η επαρχία Εσμεράλντας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 3 Μαρτίου λόγω των υψηλών επιπέδων εγκληματικότητας και βίας.

Ο Ισημερινός βρίσκεται ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τους δύο μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο, μεγάλο μέρος της οποίας αποστέλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη από λιμάνια του Ισημερινού.

Κατά συνέπεια, ο Ισημερινός έχει δει πρόσφατα αύξηση της βίας και των δολοφονιών που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Το ποσοστό δολοφονιών του σχεδόν διπλασιάστηκε από 14 ανά 100.000 πολίτες το 2021 σε 25, ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: Afp

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More