Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτική εμφάνιση από Dropkick Murphys και Villagers of Ioannina City

Δευτέρα βράδυ, 13 Ιουνίου του 2022 και ο ειδικά διαμορφωμένος εξωτερικός συναυλιακός χώρος του ΟΑΚΑ, παρακειμένως του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ, με 2.500 περίπου παρευρισκόμενους fans βρισκόταν στον αέρα.

Με σύμμαχο τον δροσερό καιρό, πάνω στις παλιές τσιμεντόπλακες, οι αγαπημένοι μας Dropkick Murphys ήρθαν ξανά στα μέρη μας για συναυλία και τους μάγεψαν όλους. Λίγο punk, λίγο παράδοση, δυνατές κιθάρες, γκάϊντες, βαριά φωνητικά και η συνταγή πέτυχε για ακόμα μία φορά.

Κάπως έτσι, λοιπόν, σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος, βρέθηκαν να χορεύουν, για μιάμιση ώρα, τραγούδια που ο ρυθμός τους δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ακίνητο και ασυγκίνητο. Και κάπως έτσι, ευτυχώς δηλαδή, τα όποια προβλήματα υπήρξαν με τον ήχο δεν φάνηκαν και πολύ.

Η δροσερή βραδιά πήρε κόκκινο χρώμα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους άναψαν περί τα είκοσι καπνογόνα. Κορυφαίες στιγμές το “Rose Tattoo”, με το οποίο έκλεισαν το κανονικό live. Η διασκευή τους στο “Υou Never Walk Alone” (ο ύμνος της Λίβερπουλ) και το εξαιρετικό νέο κομμάτι τους “Two Sixies Upside Down” το οποίο το είπαν δύο φορές, ζητώντας από το κοινό τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, γιατί το οπτικοακουστικό crew του συγκροτήματος κινηματογραφούσε πλάνα για το νέο τους video clip.

Iδρώτας και χορός, τα ζητούμενα δηλαδή, για μία επιτυχημένη συναυλία, υπήρχαν άφθονα και τα δύο.

Εξαιρετική και η εμφάνιση των Villagers of Ioannina City που προηγήθηκε.

Ενώ η μέρα έγερνε και κατά τη διάρκεια ενός φωτεινού καλοκαιρινού σούρουπου, η εξαιρετική αυτή ελληνική, ροκ παραδοσιακή μπάντα με τον άσκαυλο, την τσαμπούνα και τα κλαρίνα έβαλε, στην κυριολεξία, φωτιά στην βραδιά, με τον χθόνιο, διονυσιακό της ήχο.
Έναν ήχο που το επιθυμητό ήταν να είναι αρτιότερος ηχοληπτικά. Ο χώρος, όμως, με τις τσιμεντόπλακες κάτω και το ανοικτό πεδίο, κάνει την ηχοληπτική εργασία ένα πρόβλημα για πολύ δυνατούς λύτες.
Παρ’ όλα αυτά, γλέντι, χορός, καπνογόνα και χθόνια μέθεξη, βασισμένη στον παραδοσιακό ηπειρώτικο μουσικό δρόμο, έβαλαν στη βραδιά φωτιά, λίγο πριν την εμφάνιση των Dropkick Murphys.
Οι Villagers έκλεισαν με τα κομμάτια «Σβάρνα» και με τη διασκευή στο παλιό ρεμπέτικο του Σταμούλη ή του Ιωαννίδη: «Μάγκες πιάστε τα γεφύρια», απογειώνοντας το κοινό.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Λουκόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More