Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό κλίμα στην Τουρκία: Οι πρώτες συλλήψεις μετά την επίθεση στον Ιμάμογλου

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική σύγκρουση στην Τουρκία, έξι μέρες, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου δέχτηκε επίθεση με πέτρες από οπαδούς των «Γκρίζων Λύκων». Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, «μέθυσο» και ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος Μπαχτσελί, απειλεί την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι οι προδότες θα δεχτούν σφαίρες.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Τουρκία, μία ημέρα μετα την επίθεση με πέτρες που δέχθηκε την Κυριακή ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και το πλήθος που ήρθε να τον ακούσει στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας. Κατά την επίθεση, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν 17 άτομα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπζοζντάγ, ανακοίνωσε ότι έγιναν συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό και ότι διεξάγεται έρευνα για να πέσει «φως» στη επιθεση.

Ικόνιο: Νέες ευθείες απειλές προς την αντιπολίτευση

Ταυτόχρονα, «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η δήλωση του επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στο Ικόνιο, όπου περιοδεύει σήμερα (8/5) ο Ιμάμογλου. Το στέλεχος του ΑΚΡ ανέφερε ότι αν ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης επιχειρήσει να κάνει συγκέντρωση σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, θα είναι ο ίδιος υπευθυνος για τα επεισόδια που θα προκληθούν.

Χτες βράδυ, στον απόηχο του επεισοδίου, ακολούθησαν εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου. Έκανε λόγω για προκλητική συμπεριφορά του Ιμάμογλου και τον χαρακτήρισε έναν από τους μεγαλύτερους απατεώνες της Τουρκίας.

Τουρκία: Eπίθεση στα γραφεία του κόμματος CHP στην πόλη Ούρφα

Για επίθεση στα γραφεία του CHP στην πόλη Ούρφα της νοριοανατολικής Τουρκίας, κάνει λόγο στον δικτυακό της τόπο η εφημερίδα Cumhuriyet.

Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Μαχμούτ Ανάλ, κατήγγειλε ότι άγνωστοι πυροβόλησαν το εκλογικό κέντρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Ούρφα και ότι έσκισαν τις αφίσες του κόμματος στους δρομους της πόλης.

Seçim sahasında bizimle baş edemeyenlerin, halkın içine çıkamayanların, beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörler, Partimizin Şanlıurfa’daki seçim ofisine tehdit ve gözdağı amaçlı mermi attı!

Ayrıca Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı… pic.twitter.com/6dtYgkmEEA

— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) May 8, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί προεκλογικές περιοδείες αυτές τις μέρες, στην Ανατολική Θράκη και αργότερα θα μιλήσει στην Ανδριανούπολη.

Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επίθεση με πέτρες σε προεκλογική συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου

Εκρηκτικό κλίμα στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκαλεί πότη τον Κιλιτσντάρογλου – Σε εθνικιστές αποδίδεται η επίθεση στο Ερζερούμ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More