Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ομάδας παίκτης της Νις για αντισημιτική δήλωση – Προκαταρκτική έρευνα για υπεράσπιση της τρομοκρατίας και δημόσια υποκίνηση μίσους

Ο Αλγερινός αμυντικός Γιουσέφ Ατάλ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Νις, αφού φέρεται να ανάρτησε ένα αντισημιτικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε τη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Ο 27χρονος Ατάλ έχει πλέον διαγράψει την ανάρτηση στο Instagram και ζήτησε συγγνώμη.

Η εισαγγελία της Νίκαιας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον Ατάλ με την κατηγορία “της υπεράσπισης της τρομοκρατίας”.

Η Νις δήλωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Ατάλ “μέχρι νεωτέρας”.

“Ο παίκτης αναγνώρισε το λάθος του, αποσύροντας γρήγορα τη δημοσίευση και προσέφερε δημόσια και γραπτή συγγνώμη”, ανέφερε η Νις σε ανακοίνωσή της.

“Παρ’ όλα αυτά, δεδομένης της φύσης του δημοσιεύματος που κοινοποιήθηκε και της σοβαρότητάς του, ο σύλλογος έλαβε την απόφαση να λάβει άμεσα πειθαρχικά μέτρα κατά του παίκτη, πριν από κάθε ενέργεια που μπορεί να γίνει από τις αθλητικές και νομικές αρχές”.

Ο Ατάλ ερευνάται επίσης από την εισαγγελία για “δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας λόγω συγκεκριμένης θρησκείας” και από το συμβούλιο δεοντολογίας της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF).

“Η ρητορική μίσους δεν θα επιτραπεί”, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της FFF Φιλίπ Ντιαλό.

“Είναι αντίθετες με την ηθική του αθλήματός μας και τις αξίες που το ποδόσφαιρο υπερασπίζεται αμείλικτα”.

Με 31 συμμετοχές από την Αλγερία, ο Ατάλ έχει παίξει έξι φορές για τη Νις στη Ligue 1 φέτος.

Αλλού, ο Ολλανδός εξτρέμ Anwar El Ghazi αποβλήθηκε από την προπόνηση και τους αγώνες από την ομάδα του, τη Mainz, για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More