Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης – Καταγγελία εις βάρος του, αίτημα για άρση ασυλίας

Εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός κόμματος ετέθη ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης αμέσως μετά την ενημέρωση περί καταγγελίας εις βάρος του που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά σε παρενόχληση.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην άρση της ασυλίας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, σημειώνοντας: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων».

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδή καταφανώς κατηγορία. 

«Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;
Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;
Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία φέρεται να έχει γίνει από υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλιου.

Άρση ασυλίας ζητούν οι βελγικές αρχές

Την ανακοίνωση για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη έκανε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία το μόνο που ανέφερε είναι ότι οι αρμόδιες βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή και το ζήτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

Οι διαδικασίες για άρση ασυλίας χρειάζονται χρόνο μέχρι να φτάσουν στην ολομέλεια,εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε την περίοδο 2020-2021 και αφορά σε περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα την ίδια περίοδο, με τον ίδιο τον ευρωβουλευτή να είπε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι η καταγγελία αφορά σε παρενόχληση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πίεση από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραιτηθεί με τον Αλέξη Γεωργούλη να τονίζει ότι δεν ισχύουν όσα λέγονται κάτι το οποίο ανέφερε και στην ανακοίνωσή του στην οποία μιλά για ψευδή και προσβλητική επίθεση.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης, Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More